videoprilog Adne Sušić (Dnevnik 2)

KO SDA, DF i SBiH saopćili imena kandidata za općinske načelnike

Kantonalne organizacije SDA, SBiH i DF-a iz Sarajeva danas su najavile zajednički nastup na lokalnim izborima 2024. i predstavile kandidate za načelnike općina u Kantonu Sarajevo.

Na zajedničkoj konferenciji za medije istaknuto je da su kandidati Samir Lokvančić za Općinu Ilidža, Eldar Čomor za Hadžiće, Nermin Hodžić za Ilijaš, Migdad Hasanović za Vogošću, Ibro Berilo za Trnovo, Dženan Selimbegović za Stari Grad (svi iz SDA), Semir Efendić za Novi Grad, Muamer Bandić za Novo Sarajevo (oba SBiH) i Denis Gratz za Općinu Centar (DF).

Predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Sarajevo Albin Zuhrić pojasnio je da nije postignut dogovor oko kandidata za Stari Grad i da DF nije dao podršku za kandidata iz SDA jer su na izborima prošle godine podržali kandidata SDP-a Irfana Čengića za kojeg smatraju da prihvatljivo obavlja svoj posao i da nema razloga da vode kampanju protiv njega.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Faruk Kapidžić zahvalio je kolegama iz DF-a i SBiH na dobroj atmosferi tokom pregovora i pokazanoj odgovornosti prema građanima da se zaustavi, kako je naveo, destrukcija Kantona Sarajevo.

Predsjednik Kantonalnog odbora SBiH Sarajevo Almir Bečarević izrazio je uvjerenje da su ponudili dobre kandidate, te da će dobiti podršku građana na izborima i osvojiti što veći broj načelnikih pozicija.

Naglašeno je da će sve tri stranke nastupiti zasebno kad su u pitanju liste kandidata za općinska vijeća.

federalna.ba/Fena

općinski izbori SDA DF SBiH