Objavljen Javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji Noć teatra BiH
(Izvor: BNP Zenica)

Objavljen Javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji Noć teatra BiH

Četrnaesti put za redom Bosansko narodno pozorište Zenica je koordinator teatarske manifestacije European Theatre Night (Evropska noć teatra) – Noć teatra Bosne i Hercegovine. U koordinaciji Zeničkog pozorišta je danas, 11. septembra objavljen Javni poziv za sudjelovanje 14. bosanskohercegovačkoj manifestaciji Noć teatra BiH 2023. Ovo jedinstveno jednodnevno događanje posvećeno je scenskim i izvedbenim umjetnostima i održat će se na području cijele Bosne i Hercegovine. Noć teatra BiH 2023. bit će organizovana u subotu, 18. novembra 2023. godine.

Ovim putem su upućeni pozivi svim javnim, nezavisnim i privatnim pozorištima/kazalištima, centrima za kulturu, institutima, ustanovama, udruženjima, bibliotekama, muzejima, drugim umjetničkim organizacijama, školskama i visokoškolskim ustanovovama, kao i svim drugim subjektima koji se bave određenim oblikom scenskih, izvedbenih i muzičko-scenskih umjetnosti, da svojim programom tokom Noći teatra BiH 2023. doprinesu razvoju i dodatnoj afirmaciji teatarske djelatnosti, savremene umjetničke produkcije i stvaralaštva, te ukupne kreativnosti u BiH.

Zemlje učesnice međunarodne teatarske manifestacije European Theatre Night, koja okuplja i ujedinuje evropske teatarske djelatnike i publiku su: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Slovačka, Austrija i Bugarska.

Program Noći teatra primarno obuhvata pozorišne predstave i izvedbe, a svakako može sadržavati i sve ostale oblike scenskih i muzičko-scenskih umjetnosti (međunarodne koprodukcije i gostovanja, koncerti, čitanja i uprizorenja tekstova savremenih autora, višejezičnost, okrugle stolove i susrete s izravnim internetskim uključivanjem, izložbe, igraonice i radionice za djecu, prigodnu gastronomsku ponudu i dr).

Prijave na ovogodišnju Noć teatra se vrše najkasnije do petka, 27. oktobra tekuće godine putem linka: federalna.ba/BNP Zenica  

PRIJAVA

federalna.ba/BNP Zenica 
 
Noć teatra