Jubilarni 50. Sajam šljive krajem augusta u Gradačcu
(Izvor: Sajam šljive)

Jubilarni 50. Sajam šljive krajem augusta u Gradačcu

U organizaciji Turističke zajednice Gradačca i Grada Gradačca, u tom gradu će od 23. do 26. augusta biti održan 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive. 

Organizatori su istakli da se na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini očekuje da svoje proizvode predstave brojni izlagači iz BiH i inostranstva.

Na Sajmu šljive učestvovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi.

Voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca Ensar Mešanović rekao je da da ovih dana vrše opsežne pripreme za jubilarnu privredno-turističku manifestaciju i očekuju da će ove godine imati jedan od najbolje organizovanih sajmova u Gradačcu.

- Predstavit će nam se značajan broj izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Hrvatske, Turske i Srbije. Raduje nas da ćemo imati priliku ugostiti neke od vodećih kompanija u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije koje će prezentovati svoje nove proizvode - naveo je Mešanović.

U četiri dana sajamske manifestacije bit će organizovane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Također, bit će održan i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa. Jedan od sadržaja ovogodišnje manifestacije je i 6. sajam pčelarstva sa međunarodnim učešćem.

I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma šljive, najavili su organizatori.

federalna.ba/Fena

Sajam šljive
Sajam šljive Gradačac
0 23.08.2023 13:13
Sajam šljive jubilarni 50. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije
0 12.07.2023 15:18