Johnson dočekan zvižducima
(Izvor: PA)

Johnson dočekan zvižducima

Britanski premijer Boris Johnson dočekan je zvižducima, podsmjehom i ponekim aplauzom pri dolasku u londonsku katedralu Svetog Pavla na službu zahvalnosti za kraljicu Elizabetu, što pokazuje sve veći pritisak sa kojim se suočava na toj funkciji.

Dok su bivši premijeri dobijali blagi aplauz kada su stigli na službu, Johnsona i njegovu suprugu Carrie dočekala je velika gomila obožavatelja kraljevske porodice ispred katedrale uz zviždanje i podsmjeh.

Neki ljudi su aplaudirali.

Johnson je bio primoran da se više puta izvini nakon što je njegovo osoblje održalo niz zabava kršeći propise u vrijeme karantina i blokada uvedenih zbog pandemije virusa korona, a on sam je novčano kažnjen zato što je prisustvovao jednom događaju.

Sve veći broj poslanika u njegovoj sopstvenoj stranci poziva Johnsona da podnese ostavku, uz spekulacije da bi se mogao suočiti sa izazovom liderstva.

U okviru proslava platinastog jubileja odnosno 70 godina na tronu kraljice Elizabete Druge danas je održana služba zahvalnosti u katedrali Svetog Pavla, a sutra će članovi kraljevske porodice prisustvovati konjičkim trkama na čuvenom Epsom Derbiju.

Britanska kraljica Elizabeta Druga stupila je na prijesto nakon smrti svog oca Georgea Šestog u februaru 1952. godine.

federalna.ba/Srna

Boris Johnson zvižduci