'Furiosa' ima akcijsku scenu čije je snimanje trajalo 78 dana
(Izvor: Warner Bros. Pictures)

'Furiosa' ima akcijsku scenu čije je snimanje trajalo 78 dana

Nadolazeći Mad Max prequel Furiosa uključuje 15-minutnu akcijsku scenu čije je snimanje trajalo 78 dana, otkriveno je. Govoreći za Total Film Magazine, zvijezda filma Anya Taylor-Joy i producentski partner Georgea Millera, Doug Mitchell govorili su o sceni za koju Taylor-Joy kaže da je "vrlo važna za bolje razumijevanje" lika Furiose.

Mitchell je otkrio da film uključuje "jednu 15-minutnu sekvencu za koju nam je trebalo 78 dana da je snimimo" i koja je zahtijevala oko 200 kaskadera dnevno na setu. Iako nisu otkrili više od toga, scena je opisana kao "prekretnica" za Furiosu. Taylor-Joy je objasnila zašto scena igra tako važnu ulogu u filmu: “George i ja bismo vodili velike razgovore o tome zašto je baš ova scenografija bila tako duga. To je zato što vidite akumulaciju vještina tokom bitke, a to je vrlo važno za razumijevanje koliko je Furiosa snalažljiva, kao i njena hrabrost. To je najduža sekvenca koju je iko od nas ikada snimio.”

Taylor-Joy i Mitchell također su ispričali da se scena tokom produkcije nazivala "Stairway to Nowhere" i da su po završetku snimanja scene cijela glumačka ekipa i ekipa dobili vino "Stairway to Nowhere". Taylor-Joy u filmu glumi mlađu verziju Furiose kao glavnog lika, koju je Charlize Theron prethodno tumačila u filmu Mad Max: Fury Road. Vraćajući se prije događaja u Fury Roadu, novi film prati priču o mladoj Furiosi koja je odvedena sa Green Place of Many Mothers i prisiljena pronaći način da preživi.

Furiosa: A Mad Max Saga  trebala bi biti objavljena 24. maja. U prequelu također glume Chris Hemsworth, Tom Burke, Lachy Hulme, Nathan Jones i drugi.

federalna.ba/nme.com

Mad Max Furiosa