Zbog silovanja maloljetne pastorke osuđen na sedam i pol godina zatvora
(Izvor: Ilustracija)

Zbog silovanja maloljetne pastorke osuđen na sedam i pol godina zatvora

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv M. A. (32) optuženog da je prije četiri godine u Brčkom, u kući u kojoj je živio s njom i njezinom majkom, silovao maloljetnu pastorku. Zbog prisiljavanja na spolni odnos i vršenja nasilja nad njom i izvanbračnom suprugom, M.A. je pred pravosuđem Distrikta pravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam i pol godina.

Tužiteljstvo Distrikta procesuiralo je M.A, jer je tijekom 2017. i 2018. godine, nakon što je njegova supruga zbog poroda ostala u bolnici, prisilio njenu 14-godišnju kćerku iz ranijeg braka na spolni odnos. I nakon toga je više puta prisiljavao oštećenu na spolni odnos prijeteći da će je pretući i ubiti, uz upozorenje da to ne smije nikome reći.

Usto, Tužiteljstvo je optužilo M.A. da je pred maloljetnim sinom, rođenim 2017. godine, u više navrata vršio nasilje nad silovanom pastorkom i suprugom, udarajući ih tvrdim predmetima po tijelu i glavi nanoseći im povrede i ugrožavajući tjelesnu cjelovitost i mir članova obitelji. Maloljetna žrtva silovanja i obiteljskog nasilja slučaj je prijavila nastavnicima u školi i policiji - navodi se u optužnici.

Postupajući po prijavi Tužiteljstvo je, u suradnji s Policijom distrikta Brčko, provelo istragu, nakon čega je prošle godine protiv M.A. podiglo optužnicu pred Osnovnim sudom, optuživši ga za kaznena djela Silovanje i Nasilje u obitelji.

Pošto je u cijelosti dokazalo optužbe pred sudom M.A. je sredinom ove godine prvostupanjskom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci. Prethodno mu je za silovanje utvrđena kazna zatvora od sedam godina, dok mu je za nasilje u obitelji utvrđena pojedinačna zatvorska kazna od jedne godine. U nastavku postupka, Apelacioni sud distrikta Brčko nedavno je odbio žalbu obrane optuženog, potvrdivši u cijelosti prvostupanjsku presudu kojom je tako pravosnažno osuđen na sedam i pol godina zatvora.

federalna.ba/Fena

presuda silovanje pastorke Tužilaštvo Brčko distrikta BiH
presuda obljuba djevojčice
0 29.03.2024 13:53
Sado Đugum presuda
0 27.03.2024 14:59
Janja Sud BiH drugostepena presuda presuda
0 11.03.2024 16:53
Bužim ratni zločin presuda
0 04.03.2024 15:16