Vučić: Beograd će možda morati uvesti sankcije Rusiji
(Izvor: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Vučić: Beograd će možda morati uvesti sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksanadar Vučić danas je u Narodne skupštine izjavio da će Srbija možda morati uvesti sankcije Rusiji.

"Nisam oduševljen time, ali ne znam koliko ćemo izdržati da ne uvedemo sankcije. Plaćamo cijenu što ih nismo uveli, ali to je pitanje političkog opredjeljenja našeg rukovodstva", rekao je Vučić.

Vučić u Narodnoj skupštini: Srbija je važna, Vučić nije

Ako dođe do toga da Kosovo bude u Ujedinjenim nacijama ili ne UN, za mene kao predsjednika, Ustav je sveto pismo, kapitulacija i predaja nisu opcija, i znam šta ću da učinim, jer ne postoji izbor Vučić ili Srbija, izjavio je danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na posebnoj sjednici N...

On je, govoreći o fracusko-njemačkom planu i za riješenje kosovskog problema rekao da je sagovornicima odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa u prijedlogu Evropske unije.

Iznio sam najlošije detalje sporazuma, da bih ukazao na težinu situacije, naveo je Vučić.

Atmosfera na ivici incidenta, pjeva se 'Kosovo je srce Srbije'

U Skupštini Srbije atmosfera na sjednici o Kosovu je na ivici incidenta, pošto su poslanici dijela opozicije ustali i uz povike "Izdaja, izdaja!", "Ne damo Kosovo!" i "Ua, ua!", prekinuli govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića."Vi ste Kosovo dali! Mi branimo Kosovo od takvih kao &...

Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije počeli su danas novu vanrednu sjednicu na kojoj je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izvještaj o pregovaračkom procesu s Prištinom.

federalna.ba/Beta

Aleksandar Vučić Srbija Rusija sankcije
Rezolucija o genocidu u Srebrenici rezolucija o Srebrenici Srbija
0 23.05.2024 19:16
Rusija hapšenje general mito
0 23.05.2024 10:41
Aleksandar Vučić Srbija BiH priznata Srebrenica
0 22.05.2024 09:38