Univerzitet Zenica na 23. godišnjicu promovirao 414 svršenika prvog i drugog ciklusa studija

Univerzitet Zenica na 23. godišnjicu promovirao 414 svršenika prvog i drugog ciklusa studija

Univerzitet Zenica (UNZE) na današnjoj je svečanosti u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” izvršio podjelu diploma te promovirao 414 završenika prvog i drugog ciklusa studija sa osam fakulteta tog univerziteta.

Dodijeljene su 364 diplome završenicima prvog ciklusa te 50 drugog ciklusa, od kojih  je 49 magistara struke te jedan magistar nauka.Dodijeljene su i nagrade dekana najuspješnijim studentima.

UNZE je, u okviru Dana UNZE , na Svečanoj akademiji u srijedu navečer u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica  promovirao i pet doktora nauka te dodijelio nagrade "Povelja rektora".

- Današnjim događajem završavama obilježavanje 23. godišnjice UNZE. Ovo je velika manifestacija i važan događaj za Zeničko-dobojski kanton, porodice naših diplomanata, jer sa ovim činom oni definitivno odlaze sa našeg univerziteta, ali se time ne gubi naša konekcija s njima.

Pozivam, ovom prilikom, realni sektor, javne institucije i sve zaposlenike UNZE  da budu  na usluzi našim diplomantima kako bi što prije došli do posla, odnosno kako bi ih animirali da nastave da se bave visokim obrazovanjem,na drugom i trećem ciklusu studija- kazao je rektor UNZE-a prof. dr. Jusuf Duraković.

Završenik drugog ciklusa studija na Pravnom fakultetu UNZE, magistrica Azra Velić, istakala je kako joj je bila čast studirati na UNZE i na Pravnom fakultu, gdje je okončala i prvi ciklus studija.

-UNZE pruža izvrsne mogućnosti i uslove studiranja, stručnog usavršavanja, kao i sticanja naučnih-stručnih dostignuća, nakon završenog školovanja - kazala je Velić, te zahvalila svima koji su je podržali na njenom putu sticanja diplome magistrice prava. Najavila je kako planira nastaviti studije i na trećem ciklusu ovog univerziteta.

Ovogodišnji dobitnici nagrade “Povelja rektora” su: Lea Kokorović (profesor matematike i informatike), Ragib Pugonja (dotor medicine), Merima Muratović (diplomirani profesor arapskog jezika i književnosti), Edin Kohnić (inženjer softverskog inženjerstva), Emila Mehić (diplomirani inženjer mašinstva), Adnan Spahić (diplomirani ekonomista), Zerina Polimac (diplomirani pravnik), Amar Ćatović (magistar softverskog inženjerstva), Mirza Imamović (magistar prava) i Borislav Jeličić (doktor pravnih nauka).

Zenički univerzitet je Dane UNZE obilježavao tokom cijele protekle sedmice, nizom aktivnosti - sportskim susretima studenata, svečanom akademijom, organizacijom dva okrugla stola - od kojih jedan u Tešnju, a drugi u Zenici, na kojem su bili i gosti iz inostranstva te rektori javnih univerziteta i fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

-Povratne su informacije jako pozitivne. UNZE se okreće prema lokalnim zajednicama, zbog čega i postoji univerzitet – naglasio je Duraković.

federalna.ba/Fena

UNZE
prehrana studenti UNZE Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica
0 06.04.2024 21:19
UNZE Filozofski fakultet
0 13.03.2024 18:40
Vlada ZDK kolektivni ugovor UNZE
0 19.01.2024 11:01
Univerzitet u Zenici UNZE štrajk
0 28.12.2023 22:08
UNZE Zaustavimo femicid u Bosni i Hercegovini femicid performans Zenica
0 06.12.2023 18:57