videoprilog Adne Sušić (Dnevnik 2)

Uk: Građani Kantona Sarajevo će vrednovati ovu vladu po rezultatima rada

Novoimenovani premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk izjavio je da će u narednom periodu raditi na realizaciji svih mjera koje su rangirali ne samo po hitnosti, nego i po mogućnosti realizacije. 

Skupština Kantona Sarajevo danas je izglasala novu Vladu KS na čijem čelu je Nihad Uk iz Naše stranke, a imenovani su za mandatni period 2023-2026. godine.

Uk je rekao da je sjednica Skupštine KS bila takva kakvu je očekivao i da je nažalost bilo i niskih udaraca.

- Mi ćemo učiniti sve da se ostvari što je realno u predstojećem periodu. Radit ćemo na svim mjerama da se realiziraju, a posebno one koje sam istakao u ekspozeu mislim da će biti sigurno realizirane i da će građani Kantona vrednovati ovu vladu i skupštinsku većinu po rezultatima rada. Pozivam da građani KS vrednuju naš rad po onome što učinimo, a sve ostalo je manje bitno ako mi pružimo ono što smo obećali - rekao je Uk novinarima nakon sjednice Skupštine KS.

Zastupnik Albin Zuhrić (DF) je izjavio da je imenovanje Vlade za četverogodišnji period ozbiljna stvar.

- Da imaju kakve kompetencije, ja to ne bih mogao reći, kao ni da imaju viziju ili ideju šta će raditi drugačije nego što se radilo proteklih godina - ocijenio je Zuhrić.

Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka i Stranka za BiH na današnjoj sjednici Skupštine KS izglasali su novi saziv Vlade KS.

federalna.ba/Fena

Nihad UK Kanton Sarajevo Skupština Kantona Sarajevo
Kanton Sarajevo crne tačke
0 02.06.2023 14:26
prirodni gas snabdjevanje Kanton Sarajevo cijene
0 01.06.2023 11:25
akcija Vizionar hapšenja pretresi Kanton Sarajevo
0 23.05.2023 08:45