U povodu Dana žena pet slikarica predstavilo svoje radove mostarskoj publici

U povodu Dana žena pet slikarica predstavilo svoje radove mostarskoj publici

Likovna izložba u povodu Međunarodnog dana žena otvorena je u mostarskom Centru za kulturu, a na njoj je svoje radove predstavilo pet amaterskih slikarica.

Mostarskoj publici po prvi put predstavile su se Božena Džidić, Mila Kulaš, Adisa Bostandžić, Snježana Lovrić i Daniela Bohatá.

- Izuzetno mi je drago da sam dobila priliku sudjelovati na ovoj izložbi koja je posvećena ženama za Dan žena i mislim da je to jako dobar koncept koji zaslužuje da se ponavlja. Slike koje sam naslikala su zapravo ilustracija za moju knjigu poezije „Sviđa mi se“, a koju pišem po dojmovima kada putujem ovim krajevima - izjavila je jedna od autorica na izložbi Daniela Bohatá.

Ona je inače rođena u Češkoj, a većinu godine provodi u Dalmaciji i u BiH, gdje piše, fotografira i otkriva poznato i nepoznato o BiH.

- Jedna od mojih slika je kraljica Teuta. Zanimaju me priče o ženama koje zaslužuju da se malo pažnje skrene i na njih. Žene su malo zaboravljene i ovo je neki moj pokušaj da to promijenimo - rekla je Bohatá.

Svim likovnim umjetnicama zajedničko je to što im je ovo prva izložba.

- Crtam oduvijek, volim to i ovo je prva moja izložba. Osjećam se divno, hvala organizatorima i svima koji su posjetili ovu izložbu. Na ideju smo došli slučajno, prijateljica me prijavila uz kavu - kazala je Mila Kulaš.

Organizatori su naveli kako je riječ o još jednoj izložbi iz ciklusa "Trebao mi je neki novi početak" u okviru kojeg se zaljubljenici u slikarstvo predstavljaju mostarskoj publici po prvi put.

U protekle dvije godine u okviru ovog projekta predstavilo se trinaest slikara amatera, a ovogodišnja izložba gledatelje uvodi u jedan poseban ženski svijet - svijet emocija, osjećanja, sreće, nadanja, ali i strepnje.

federalna.ba/Fena

Mostar izložba