U Brčko distriktu raspisan Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi

U Brčko distriktu raspisan Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH raspisao je Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2024. godinu, za čiju je realizaciju iz Proračuna Distrikta izdvojeno 500.000 KM.

- Svrha Programa samozapošljavanja je doprinos razvoju poljoprivrede u vidu financijske podrške za osobe koje žele započeti ili su započele poljoprivrednu proizvodnju, kroz stvaranje uvjeta za samozapošljavanje osoba koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje - kazala je Tamara Duvnjak Mitrović, ravnateljica brčanskog zavoda.

Prema njenim riječima sve one osobe koje budu aplicirale po Javnom pozivu moraju u svojim biznis planovima imati naznačenu namjenu za što će utrošiti sredstva, kao na primjer za ulaganje u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganje u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda kao što su mlijeko i mliječni proizvodi, prerada mesa, ribe, prerada voća i povrća i slično. Zatim, izgradnja, obnova ili rekonstrukcija poljoprivrednih objekata i infrastrukture povezane uz poljoprivredni potencijal, kao i kupovina mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

- Maksimalni novčani iznos po jednom projektu je 22.000 KM, a nakon podnesene prijave za ovaj program, uslijedit će i obuke koje će organizirati Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, nakon čega će aplikanti predati svoje biznis planove koje će ocjenjivati komisija i sačiniti preliminarnu, a zatim i konačnu listu - dodala je Duvnjak Mitrović.

Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2024. godinu otvoren je do 21. lipnja do 15 sati, a svi detalji vezani za Program nalaze se u prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta i na službenoj stranici Zavoda.

federalna.ba/Fena

Brčko
Brčko bolnica parking naplata parkinga
0 23.07.2024 18:13
kamenorezačka radnja Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko protest
0 17.07.2024 18:03
Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko šuma sječa šume sječa
0 17.07.2024 16:53
čekanje šalter Javna uprava Brčko Distrikt Brčko Brčko distrikt BiH
0 14.07.2024 08:58
Luka Brčko Brčko Brčko distrikt BiH Distrikt Brčko
0 06.07.2024 15:17