Tužilaštvo Radoičića tereti da je oružje nabavljao iz Tuzle

Tužilaštvo Radoičića tereti da je oružje nabavljao iz Tuzle

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan Radoičić (45), bivši potpredsjednik Srpske liste sa Kosova, zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom Radoičiću odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti.

"Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Bosna i Hercegovina, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova", saopšteno je iz tužilaštva.

Radoičić je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Radoičić je ranije priznao da je lično organizovao grupu naoružanih napadača koji su odgovorni za sukob na sjeveru Kosova i da o svojoj namjeri nikoga nije obavijestio.

federalna.ba/AA

Beograd Milan Radoičić
atletika AK Sloboda Tehnograd Beograd
0 11.12.2023 10:21
Palestina protest podrške skup podrške skup podrške Palestini Srbija Beograd
0 10.12.2023 18:12
Beograd OŠ Vladislav Ribnikar prosvjed
0 29.11.2023 09:28