Trojica optuženih u Sky predmetu sporazumno priznali krivicu
(Izvor: Fena/Ilustracija)

Trojica optuženih u Sky predmetu sporazumno priznali krivicu

U predmetu kodnog naziva ''Staza'' trojica optuženih, nakon razmotrenih dokaza tužiteljstva, u prisustvu odvjetnika, u potpunosti su sporazumno priznali krivnju za kaznena djela povezana sa organiziranim kriminalom i neovlaštenim prometom opojnih droga.

Predložene su kazne od jedne do tri godine zatvora, novčana kazna, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju kaznenog djela.

Za optužene su skladno sporazumnom priznanju, predložene kazne: Milan Rašević, zv. “Mića”, rođen 1996. godine iz Foče, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela; Miljan Mijović, zv.”Gluvi” rođen 1985. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela i Mišo Miljanić, zv.”Platina”, rođen 1986. godine iz Trebinja, na kaznu zatvora od jedne godine i 6 mjeseci, novčanu kaznu od 10 000 KM, kao i oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje kaznenog djela.

Svi optuženi, sporazumnim priznanjem, obvezali su se na davanje iskaza u predmetu kodnog naziva “Staza”, koji se vodi protiv još 11 optuženih.

Predložene kazne u skladu su sa sa ulogom i odgovornošću optuženih u izvršenju kaznenog djela. Oni se terete da su kao dio organizirane krminalne skupine, sudjelovali u krijumčarenju većih količina narkotika, na području Trebinja, Foče i drugih gradova.

Sporazumnim priznanjem optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na žabu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumna priznanja proslijeđena su Sudu Bosne i Hercegovine koji je prihvatio sporazume.

Ovo je drugo sporazumno priznanje krivnje u predmetima sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija. U ova dva predmeta, krivnju su do sada priznala ukupno četvorica optuženih, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

federalna.ba/Fena

optužnica krivica predmet ''Sky'' Tužilaštvo BiH
negiranje ratnih zločina negiranje genocida Tužilaštvo BiH
0 29.02.2024 21:00
Siniša Simikić optužnica finansijski kriminal
0 29.02.2024 10:12
Velika Britanija optužnica špijuniranje Rusija
0 28.02.2024 10:17