Tijelo avanturiste koji je pokušao da prevesla Atlantik nije nađeno
(Izvor: Getty Images)

Tijelo avanturiste koji je pokušao da prevesla Atlantik nije nađeno

Tijelo Francuza Jean-Jacques Savina, koji je pokušao da pređe Atlantik veslanjem i dalje se vodi kao nestalo kod Azorskih ostrva, saopštila je danas portugalska mornarica mada je njegovo okruženje javilo prethodnog dana da je njegovo tijelo nađeno u plovilu.

Savin (75) pokušao je samostalno da prevesla Atlantski okean. "Potraga je završena jučer krajem dana i nije bilo moguće pronaći žrtvu", saopštila je portugalska mornarica.

Portparolka je objasnila da su tokom operacije spasavanja spasioci imali jake razloge da vjeruju da bi tijelo moglo da se nađe u kabini broda. Rekla je da je došlo do zabune koju sad pokušavaju da razjasne.

Prema saopštenju portugalske mornarice prvi trgovački brod koji je stigao do položaja odakle je poslata uzbuna javio je da je primjetio plovilo i osobu koja upravlja rano u petak 21. januara, ali kada su se približili brodu naveli su da čovjek više nije bio u njemu. 

Njegov čamac "Audacious" pronađen je prevrnut. Iz njega je izvučena nepropustiva kesa u kojoj su bili identifikacioni dokumenti Francuza.

Savin je isplovio iz Portugala početkom januara, a put je trebalo da traje tri mjeseca.

federalna.ba/Beta

Francuz avanturista nestao
Norveška Francuz prebrza vožnja
0 18.03.2024 15:18
Alexei Navalny nestao
0 15.12.2023 16:09
Miralem Toporan nestao
0 21.06.2023 10:32
Kolumbija mali avion nestao
0 04.05.2023 08:31