Suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masakr u 'Ribnikaru', pripremno ročište 20. listopada

Suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masakr u 'Ribnikaru', pripremno ročište 20. listopada

U Višem sudu u Beogradu za 20. listopada zakazano je pripremno ročište pred početak parničnog postupka protiv roditelja dječaka koji je 3. svibnja ubio devet vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Tužbu je podnijelo 27 tužitelja, odnosno članova obitelji žrtava masakra, a tuženi su maloljetnik te njegova majka i otac.

O tužbenom zahtjevu odlučit će sud koji će tek nakon okončanja parničnog postupka donijeti odluku prihvaća li tužbeni zahtjev obitelji u cijelosti ili djelomično ili ga odbija, javlja RTS.

Tužba je podignuta u parničnom postupku za naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli zbog smrti bliske osobe, kao i za pretrpljeni strah.

U tijeku je i kazneni postupak protiv oca dječaka koji je u fazi istrage pred Višim državnim tužiteljstvom u Beogradu.

Ovom tužbom zatražena je i novčana renta, odnosno buduća isplata određenog novčanog iznosa od dana donošenja presude pa dok za to postoje uvjeti - na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli. zbog smrti bliske osobe.

Sud je prethodno odredio privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u odnosu na oca dječaka u kaznenom postupku koji se protiv njega vodi, te u odnosu na majku u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dječakove majke, Viši sud u Beogradu donio je rješenje o privremenoj mjeri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Protiv dječakova oca Više javno tužiteljstvo u Beogradu vodi postupak zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, dok maloljetnik nije kazneno odgovoran jer u vrijeme masakra nije imao 14 godina.

federalna.ba/Fena

Beograd
Palestina protest podrške skup podrške skup podrške Palestini Srbija Beograd
0 10.12.2023 18:12
Beograd OŠ Vladislav Ribnikar prosvjed
0 29.11.2023 09:28
Vlada Crna Gora Vlada Crne Gore Beograd Srbija
0 31.10.2023 21:09