Sattler u Tomislavgradu i Livnu: Predstavnici EU uvijek će biti potpora BiH na putu ka EU
(Izvor: Fena/Mario Lončar)

Sattler u Tomislavgradu i Livnu: Predstavnici EU uvijek će biti potpora BiH na putu ka EU

Šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler posjetio je u petak Tomislavgrad gdje je s čelnicima izvršne i zakonodavne vlasti Kantona 10 razgovarao o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju te financiranju projekata uz podršku EU, ali i o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Sattler je održao radni sastanak s predsjedateljem Skupštine Jozom Ćosićem, zamjenicima predsjedatelja Skupštine Draganom Damjanović i Arifom Kovačevićem te s predsjednikom Vlade Kantona 10 Ivanom Vukadinom.

Sattler je u izjavi medijima istaknuo mogućnosti razvoja turizma, poljoprivrede i zelene energije na ovom području.

- Otvoreno tržište Europske unije i veće mogućnosti su potencijal koji se treba iskoristiti za razvoj države - kazao je Sattler.

Na kraju je poručio da će predstavnici Europske unije uvijek biti potpora na putu ka EU.

Predsjedatelj Kantonalne skupštine Jozo Ćosić je kazao kako su razgovarali o izmjenama Izbornog zakona BiH, koje bi, kako je kazao, trebale uvesti transparentnost i integritet u izborni proces.

- Samim tim izabrani dužnosnici bit će legitimni i stvarni predstavnici naroda u tijelima vlasti. Potpora Europske unije u tom procesu je najveća moguća pomoć u sadašnjem trenutku - zaključio je predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić.

Predsjednik Vlade Kantona 10 Ivan Vukadin je rekao kako je Bosni i Hercegovini mjesto u Europskoj uniji i dodao kako je Vlada napravila sve korake koji su bili potrebni u ovoj fazi te da će uraditi sve što im je u nadležnosti da se ubrza proces pristupanja Europskoj uniji.

Nakon sastanka održana je I. posebna sjednica Skupštine Kantona 10 na kojoj su nazočili zastupnici u Skupštini te ministri u Vladi Kantona 10. Bila je to prilika za politički dijalog tijekom kojeg  se govorilo o procesu pristupanja EU te obvezama županija u procesu.

Nakon Tomislavgrada, Sattler je otputovao u Livno gdje je posjetio Franjevački muzej i galeriju Gorica.

federalna.ba/Fena

Johann Sattler Tomislavgrad Livno Kanton 10
Livanjsko kulturno ljeto Livno
0 22.07.2024 18:25
novinari Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini Ured EU u BiH Brian Aggeler Johann Sattler
0 08.07.2024 18:10