Šabić: Pravna borba se nastavlja, učinjeno je duboko nezakonito djelovanje

Značaj odluke Općinskog suda u Sarajevu - da je Upravni odbor BHRT bez ikakvog zakonskog uporišta naložio gašenje signala FTV-a - pojasnio je generalni direktor Radio-televizije Federacije Džemal Šabić, ali i najavio koji su idući koraci menadžmenta naše kuće.

„Brzina i ekspeditivnost kojim je sud, počevši od toga da je jutros ugašen naš signal, donio odluku o privremenoj mjeri koja se odnosi na Upravu BHRT-a, koja je na najrigorozniji način prekinula signal i emitiranje programa Federalne televizije nezapamćen u savremenom svijetu, govori, prvo o dubini nezakonitosti u koju su se upustili kompletna Uprava, s Upravnim i Poslovodnim odborom, i s Belminom Karamehmedovićem na čelu, i s druge strane, također to govori da ima zrno pravne države u ovom društvu i da se imamo čemu nadati – pravda i zakon pobjeđuju“, kazao je Šabić, dodavši:

„Federalna televizija je radosna zbog ovakve stvari, da će naš signal ponovo da krene, zbog naših gledalaca i pretplatnika. I s druge strane, da će radnici BHRT-a shvatiti  u kakvu slijepu ulicu, civilizacijski govoreći, vodi njihova Uprava. Također da ćemo uspjeti sačuvati sve naše radnike oba servisa na poslu i da im se nastave redovna primanja“.

Ovo daje nadu, kaže Šabić,  da ćemo uspjeti u narednim danima, ako treba i posredstvom moderatora, postići kakav-takav, ali zakonit dogovor i ugovor o nastavku ubiranja i raspodjele RTV takse onako kako je to zakon propisao. Dodao je da se pravna borba koja se tiče krivičnih prijava protiv kompletne Uprave BHRT nastavlja svojim pravnim tokom, jer učinjeno je duboko nezakonito djelovanje.

federalna.ba

Džemal Šabić
Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Džemal Šabić Belmin Karamehmedović
0 29.05.2024 14:06
FTV BHRT Džemal Šabić Belmin Karamehmedović RTV taksa RTVFBIH
0 28.02.2024 15:41
RTVFBIH Krug 99 Džemal Šabić Nevzeta Koljenović darjan babić
0 18.02.2024 11:55
BHRT FTV RTV taksa Belmin Karamehmedović Džemal Šabić Trojka
0 12.01.2024 17:06
Džemal Šabić RTV Federacije BiH BHRT
0 12.01.2024 13:14
RTVFBIH SSU RTVFBiH Džemal Šabić Ivica Pjanić
0 08.11.2023 19:59