Sa novom pjesmom "Won't Stand Down" Muse se vratio svojim korijenima

Sa novom pjesmom "Won't Stand Down" Muse se vratio svojim korijenima

Muse započinju 2022. snažnom muzičkom numerom, isporučujući jednu od svojih „najtežih“ pjesama do sada sa singlom "Won't Stand Down". Pjesma, ali i video spot u režiji Jareda Hogana objavljena je prije nekoliko dana, a na YouTubeu je dosegla pregled od više od 2 miliona i 750 hiljada.

Brojni obožavatelji Musea željno su iščekivali objavu nove pjesme još otkako je lider benda na društvenim mrežama objavio teaser na kojem se mogao vidjeti njegov sin koji uz fantastične riffove gitare u ritmu maše glavom dok sjedi sa ocem u njegovom automobilu. Sada kada je potpuno otkrivena, fanovi su dobili širu sliku i pjesmu u kojoj se koriste neki od prepoznatljivih obilježja benda, poput sintisajzera, bubnjeva i distorzirane gitare pružajući goruću i prkosnu himnu. Fanovi su, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, oduševljeni, a pjesmu su ocijenili kao jednom od najboljih u 28 godina postojanja ovog britanskog trija.

“'Won't Stand Down' pjesma je o tome kako se boriti protiv nasilnika, bilo da je to na igralištu, na poslu ili bilo gdje," kaže pjevač Matt Bellamy. “Zaštitite se od prisile i sociopatske manipulacije i suočite se s nedaćama snagom, samopouzdanjem i agresijom.”

Što se tiče vizualnog dijela koji je režirao Jared Hogan, on prikazuje Bellamyja u starijem stanju, u invalidskim kolicima sa dugom sijedom kosom kojeg dovode na pozornicu i privezuju ga na napravu koja mu omogućuje da kontrolira publiku koja se sastoji od mračne vojske. Tokom videa, oslabljeni lik crpi snagu iz mase, oslobađa se iz svoje stolice i na kraju se uzdiže postajući najmoćniji lik u prostoriji.

Ukoliko je pjesma samo nagovještaj šta nas čeka na narednom albumu onda nema sumnje da Muse ni ovog puta neće razočarati. Bend koji je često ispred svog vremena, sigurni smo nastavlja svoj put, dokazujući još jednom da se uz lidera benda kao vrhunskog tekstopisca, radi o izvanrednim muzičarima, kojih je na današnjoj svjetskoj muzičkoj sceni sve manje.

federalna.ba

Muse Won't Stand Down