Muse se vraća svojim korijenima: Kill or Be Killed nova je pjesma sa nadolazećeg albuma

Muse se vraća svojim korijenima: Kill or Be Killed nova je pjesma sa nadolazećeg albuma

Muse okreće klasik Paula McCartneyja za njihovu "najtežu" pjesmu do sada s "Kill or Be Killed", najnovijim singlom s nadolazećeg novog albuma britanske rock grupe.

"'Kill Or Be Killed' je Muse u svojoj najžešćoj heavy metal izvedbi", rekao je frontmen Matt Bellamy. "Željeli smo ažurirati naš hard rock zvuk na ovom albumu, a s 'Kill Or Be Killed' pronašli smo moderan metal zvuk koji uključuje akciju kontrabas bubnja, kao i specifično heavy metal „režanje“." Bellamy dodaje: "Lirički, pjesma je pod utjecajem moje omiljene pjesme Paula McCartneya 'Live And Let Die', mračnog pogleda na to kako životne nedaće ponekad mogu iznijeti najgore ljudske instinkte za preživljavanje pod svaku cijenu."

Muse je također podijelio video za pjesmu, sa snimkom uživo benda koji svira pjesmu tokom njihove nedavne serije koncerata. Bellamy i društvo zapravo su pjesmu debitirali uživo početkom juna na početku svoje evropske turneje.

Will of the People, Museov prvi album nakon Simulation Theory iz 2018., stiže 26. augusta Prvi singl s tog albuma “Won't Stand Down” predstavljen je u januaru, nakon čega su uslijedili singlovi “Will of the People” i “Compliance.”

Matt Bellamy je nedavno za NME rekao kako misli da društvo želi "novu vrstu revolucije". Nakon pandemije koronavirusa, rata u Ukrajini i trenutne krize troškova života, frontmen je rekao kako vjeruje da dolazi promjena.

“Mislim da svi znaju da želimo revoluciju, ali definitivno ne želimo hrpu autoritarnih luđaka s desnice. To je posljednja stvar koju želimo", rekao je za NME.

federalna.ba

Muse Kill or Be Killed
Muse novi album Will Of The People Compliance
0 18.03.2022 08:57
Nandi Bushell FooFighters Muse Metallica bas bubnjevi
0 09.12.2020 08:28