Rock 'n' Roll se vratio

U novu godinu uz program Federalne televizije ući ćemo sa zvukovima Rock and rolla. Nakon Novogodišnjeg TV Binga, u programu Federalne televizije jedna od najvećih rock grupa svih vremena, The Rolling Stones, sa istorijskim, prvim nastupom u Havani, koji se desio 2016. godine. Pola miliona ljudi je prisustvovalo koncertu Havana Moon, kojega ćete moći gledati u programu Federalne televizije. 

THE ROLLING STONES: HAVANA MOON; petak u 22:30 / nedjelja u 10:05

Pored toga, moći ćete u narednim danima pogledati i uvertiru za koncert Stinga, koji nas očekuje naredne godine u Sarajevu, Sting: Live at the Olympia Paris. Snimljen u aprilu 2017. godine, odražava impulsivnu energiju snimanja njegovog „57th & 9th“ albuma. Blistave izvedbe novih pjesama, uključujući zaraznu, gitarsku "I Can't Stop Thinking About You" i himnu "50,000", uz klasike iz The Police, kao i Stingove slavne solo karijere, prikazuju cijeli raspon njegovih muzičkih stilova i utjecaja na stvaranje pjesama.

STING: LIVE AT THE OLYMPIA PARIS; subota u 10:10

INXS: Live Baby Live koncert je sa prepunog Wembleya digitalno remasteriziran i sa najvećim hitovima INXS-a, predvođenog pokojnim Michaelom Hutchenceom. Dana 13. jula 1991., INXS su snimljeni na rasprodanom koncertu na stadionu Wembley u Londonu izvodeći jedan od najzapanjujućih koncerata ikada jednog od najvećih svjetskih rock and roll bendova pred masom od 72.000 obožavatelja. Koncert na Wembleyju bio je posljednji u 12-mjesečnom nizu nastupa diljem svijeta na bendovoj turneji X-Factor Tour koja je oborila rekorde, a gledatelji su tog dana svjedočili bendu na apsolutnom vrhuncu svojih moći.

INXS: LIVE BABY LIVE; subota u 13:45 / ponedjeljak u 22:40

Jedna od najvećih rock i metal atrakcija današnjice, Metallica, udružena sa gotovo 80 članova San Francisco simfonije, donijet će nam u okviru koncerta „Metallica: S&M2“ eksplozivne aranžmane najvećih hitova u jedinstvenim izvedbama, zajedno sa simfonijskim orkestrom. Koncert je snimljen tokom dva rasprodana showa koji su otvorili novu arenu Chase Center u San Franciscu.

METALLICA: S&M2; subota u 23:20 / ponedjeljak u 23:55

Odat ćemo počast i velikom Freddieju Mercuryju, sa koncertom grupe Queen: Hungarian Rhapsody iz 1986. godine. Čut ćemo najveće hitove Queena i neponovljivog Freddieja Mercuryja. Snimljen je 27. jula 1986. godine u Budimpešti, u Mađarskoj. Koncert je održan u sklopu njihove turneje The Magic. U to doba, Queen je bila rijetka muzička grupa sa zapada koja je tokom Hladnog rata nastupila u nekoj od zemalja tzv. Istočnog bloka. Koncert je dio posljednje turneje sa pjevačem Freddiejem Mercuryjem i donosi nam presjek najznačajnijih hitova grupe Queen.

QUEEN: THE HUNGARIAN RHAPSODY; nedjelja u 23:10 / ponedjeljak u 10:25

federalna.ba/PRESS RTV FBiH

novogodišnji koncerti novogodišnji program the rolling stones havana moon queen Metallica INXS Sting