Renaissance Act II: Beyoncé u reklami na poluvremenu Super Bowla najavila novi album
(Izvor: Getty Images)

Renaissance Act II: Beyoncé u reklami na poluvremenu Super Bowla najavila novi album

Nestrpljivo iščekivani drugi dio Beyonceinog projekta Renaissance najavljen je tokom reklama na poluvremenu Super Bowla. "U redu, spremni su. Pustite novu muziku", poručila je pjevačica na kraju reklame za američki komunikacijski gigant Verizon.

Odmah nakon reklame, Beyonce je objavila dvije nove pjesme pod nazivom Texas Hold 'Em i 16 Carriages. Očekuje se da će album, koji izlazi 29. marta, imati prizvuke countryja.

U reklami, Beyonce pokušava preopteretiti Verizonov kapacitet i 'razbiti internet' na sve apsurdnije načine, poput sviranja saksofona, stvaranja "Beyonc-AI robota", oblačenja kao Bar-bey (Barbie), kandidiranja za predsjednicu i nastupa iz svemira. Da li se internet urušio kao prati zvijezda Veepa Tony Hale. Na kraju reklame, iz orbitalne rakete, ona mu se javlja radiom: "U redu, spremni su. Pusti novu muziku."

Beyonce je bila među prisutnim na Super Bowlu u Las Vegasu zajedno sa suprugom Jay-Z-jem i kćerkama Blue Ivy i Rumi. Snimljena je u masi kako mirno ispija piće u trenucima koji su uslijedili nakon reklame.

Prvi dio Beyonceinog projekta Renaissance objavljen je u julu 2022. Ubrzo nakon toga, otkrila je da je album prvi u projektu u tri čina.

Album joj je donio rekordni 32. Grammy. Gotovo godinu dana kasnije, krenula je na svjetsku turneju Renaissance, čiji su najzanimljiviji detalji pretočeni u film.

federalna.ba/BBC

Beyonce novi album