Reakcija OHR-a na dešavanja u TK-u
(Izvor: Dino Durmić)

Reakcija OHR-a na dešavanja u TK-u

U vezi s cjelodnevnim dešavanjima na području Tuzlanskog kantona kada je u pitanju smjena Vlade i održavanje sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, te određenim nepravilnostima i nezakonitostima koje su pratile ovaj process, reagovao je i OHR.

Vanredne prilike u Tuzlanskom kantonu

Nakon održavanja dvije paralelne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona na dvije različite lokacije u Tuzli i u isto vrijeme tokom dana, u kasnim poslijepodnevnim satima održana je i vanredna sjednica Vlade kantona. Nova većina koju čine SDP, SBB, PDA i Naša stranka ističe da su na svoj...

FTV je u posjedu reakcije, a, kako kažu, trebat će im vremena za pravno mišljenje, a prije nego budu mogli dati potkrijepljeno mišljenje na temelju svih informacija koje očekuju, ovo je za sada njihov stav koji prenosimo u cjelosti:

"OHR pažljivo prati razvoj situacije u TK. U načelu sve institucije političke stranke i njihovi predstavnici moraju poštivati ustavni i pravni poredak te se uzdržavati od aktivnosti koje stavljaju na kušnju ili ugrožavaju vladavinu prava", kaže se u rekaciji.

federalna.ba/Dino Durmić

Skupština TK Vlada TK OHR