Pronađeno tijelo mladića koji se utopio u Prokoškom jezeru

Ronilački timovi Specijalne jedinice MUP-a Srednjobosanskog kantona pronašli su tijelo devetnaestogodišnjaka koji se jučer utopio u Prokoškom jezeru na planini Vranici nadomak Fojnice. Drugi mladić, sa težim tjelesnim povredama, nakon pokušaja spašavanja rođaka iz jezera, prevezen je na Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevo.

Dvojica mladića, inače državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su s porodicama kao turisti boravili na Prokoškom jezeru, prema tvrdnjama očevidaca, sinoć oko 20 sati, ušli su u vodu, a samo nekoliko minuta kasnije desila se tragedija.

„Zaplivali su možda nekih 5 metara, moj otac im je rekao da se vrate i ja sam na engleskom rekla da se vrate, da ne idu, da je duboko, da je opasno. Vidjeli su da je dubina i krenuli su da se vrate. I kad su krenuli da se vrate, tad su krenuli da se guše“, priča Amina Čaber, turistkinja.

Mještanin Dženan Polutan opisuje kako su bili i vodiči i da su svi pokušali pomoći.

Uspjeli su pomoći drugom mladiću, šesnaestogodišnjaku koji je s težim povredama upućen na liječenje u Sarajevo

„Prišao sam, vidio sam da već se gubi, otvorio sam mu usta, već je bio jezik zavratio, izvadio sam mu jezik, u auto stavio ga i odvukao u Dom zdravlja Fojnica“, dodaje Džamal Meržanić.

Očevici su, locirajući tačno mjesto nesreće, pomogli roniocima pri pronalasku tijela. Inače, Prokoško jezero, iako nije predviđeno za kupanje, svake godine odnese najmanje jedan život.

federalna.ba

Fojnica Prokoško jezero pronađeno tijelo mladić
Matej Periš pronađeno tijelo
0 19.05.2022 12:00
Vrbas obala pronađeno tijelo
0 13.05.2022 09:14
beživotno tijelo pronađeno tijelo Ljubuški
0 27.04.2022 12:28
Siročad Pločari Polje Fojnica djeca
0 12.03.2022 18:51
MUP SBK krađa novca Fojnica džamija
0 09.03.2022 09:33