Preminuo Aki Rahimovski

Preminuo Aki Rahimovski

Popularni hrvatski pjevač Aki Rahimovski preminuo je u 67. godini, potvrdio je za hrvatske medije njegov menadžer Damir Osredečki. Bio je pjevač Parnog valjka, jednog od najvećih bendova bivše Jugoslavije. Uzrok smrti još nije poznat.

"Pozlilo mu je ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti", rekao Osredečki za portal 24.sata.

Ubrzo je tužna vijest potvrđena i na zvaničnoj Facebook stranici Parnog valjka.

"'Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati'. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22. 1. 2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski", navedeno je u objavi.

Rahimovski je u aprilu 2018. doživio lakši moždani udar, ali se oporavio i vratio nastupima.

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, rođen je u Nišu 1955. godine, a ubrzo se porodica preselila u Skoplje. Aki je već sa sedam godina krenuo u muzičku školu budući da mu je otac bio profesor muzike, a pohađao je klavir i pjevanje.

S 19 godina Aki odselio se u Zagreb, gdje je prije "Parnog valjka" nastupao je u raznim bendovima - "Vakuum", "Krvna braća" i "Tor".

Godine 1975. godine upoznaje Huseina Hasanefendića, poznatog kompozitora i gitaristu, kao i Juricu Pađena, s kojima je osnovao grupu "Parni valjak".

federalna.ba

Aki Rahimovski Parni Valjak
Aki Rahimovski Skoplje ulica
0 28.01.2022 12:19
Parni Valjak Aki Rahimovski
0 22.01.2022 19:22