Predstavnici direkcija robnih rezervi razgovarali o koordinaciji i suradnji

Predstavnici direkcija robnih rezervi razgovarali o koordinaciji i suradnji

U Livnu su u petak predstavnici kantonalnih robnih rezervi i Federalne direkcije razgovarali o potrebi bolje uvezanosti i međusobne koordinacije.

Kako je za Fenu kazao ravnatelj Direkcije za robne rezerve Kantona 10 Senad Džanković, razgovaralo se o planskim aktivnostima za naredni period, zatim o trenutnom stanju robnih rezervi u kantonima te aktivnostima na rješavanju problema u radu direkcija.

- Direkcija robnih rezervi Kantona 10 sa svoje strane poduzima aktivnosti s ciljem rješavanja kako tehničkih problema i izazova tako i ključnih pitanja statusa i problema financiranja te osiguravanja minimuma sredstava za nabavku osnovnih prehrambenih proizvoda - kazao je Džanković.

Jelena Pekić iz Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo kazala je kako su na sastanku razmijenjena iskustva i znanja, a generalno se razgovaralo i o samoj strukturi robnih rezervi po kantonima.

- Razgovarali smo i o potrebi što veće i bolje uvezanosti direkcija robnih rezervi u Federaciji BiH. Složili smo se da se moramo što češće sastajati i na neki način koordinirati međusobno s ciljem širenja strukture robnih rezervi. Razgovarali smo i o konkretnim projektima koje mi možemo raditi u okviru svojih kantona - dodala je Pekić.

Današnjem sastanku u Livnu nazočili su predstavnici direkcija za robne rezerve Kantona 10, Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Unsko-sanskog kantona i Kantona Središnja Bosna.

federalna.ba

robne rezerve