Predsjednica Federacije BiH na proslavi Dana općine Usora

Predsjednica Federacije BiH na proslavi Dana općine Usora

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara sudjelovala je u srijedu na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Usora povodom Dana općine Usora i Dana 110. brigade HVO Usora.

Predsjednica Bradara, ujedno i osobna izaslanica predsjednika HDZ BIH i HNS BIH Dragana Čovića, čestitala je Dan općine Usora načelniku Zvonimiru Anđeliću, predsjedatelju Vijeća Anti Matiću i svim žiteljima općine. U svom obraćanju istaknula je važnost zajedništva i podrške.

"Usora jeste mala površinski, ali je jedno prekrasno, perspektivno mjesto u kojem, što je najvažnije, žive dobri ljudi. Radujem se novim projektima, posebno najavi ozbiljnijih infrastrukturnih, odnosno cestovnih koji će dodatno pospješiti poduzetnički duh vaših žitelja. Podrška i nazočnost gostiju iz Hrvatske daje dodatan vjetar u leđa i obećanje da niste sami, kako na emocionalnoj razini, tako i kada su ulaganja u pitanju", istaknula je predsjednica FBiH.

Bradara je posebno zahvalila prisutnim gostima Zvonki Milasu, tajniku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Tomislavu Sokolu, zastupniku u Europskom parlamentu, ističući važnost njihove podrške.

Prije svečane sjednice, položeni su vijenci i upaljene svijeće na Središnjem spomen obilježju braniteljima HVO-a u Usori. Služena je i sveta misa zadušnica za poginule, umrle i nestale branitelje Usore u Domovinskom ratu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Sivši, nakon koje je uslijedio svečani mimohod zastava, priopćeno je iz Ureda predsjednice F BiH.

federalna.ba/Fena

Lidija Bradara Usora
Općina Usora Usora Mirko Jeleč Trun u oku
0 20.05.2024 19:36
Tešanj Općina Tešanj Općina Usora Usora Adnan Šabani Suad Huskić Zvonimir Anđelić
0 20.05.2024 17:26
Snježana Kopruner Snježana Koepruner Lidija Bradara
0 07.03.2024 18:25