Predložen pritvor za Pakistanca osumnjičenog za krijumčarenje migranata
(Izvor: Fena/Ilustracija)

Predložen pritvor za Pakistanca osumnjičenog za krijumčarenje migranata

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva BiH uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Taimura Hassana, rođen 2003. godine u Pakistanu, državljanin Pakistana. 

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH da je 26. septembra ove godine, sa njemu poznatim osobama, sudjelovao u krijumčarenju dvije skupine od ukupno 20 ilegalnih migranata, osoba s područja Afganistana, koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak u BiH.

Oni su čamcem preko rijeke Drine, s područja Republike Srbije, nezakonito i izvan graničnog prelaza, prevezeni na teritoriju Bosne i Hercegovine.

U izvršenju kaznenog djela, osumnjičeni je otkriven u akciji Granične policiije BiH koja je u noćnim satima, na lokalitetu Meterize kod Zvornika, uočila krijumčare i migrante, među kojima je bila i jedna malodobna osoba te su nakon drugog transporta migranata, pripadnici Granične policije lišili slobode osumnjičenog, a za njegovim saučesnikom se još traga.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, koji bi odlaskom iz BiH postao nedostupan pravosudnim organima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

federalna.ba/Fena

krijumčarenje migranata Tužilaštvo BiH
Tužilaštvo BiH kazna korupcija
0 28.11.2023 15:38
krijumčarenje migranata Granična policija BiH hapšenja
0 27.11.2023 13:18
Zukan Helez Tužilaštvo BiH iskaz
0 27.11.2023 11:34
Zukan Helez kampovi Tužilaštvo BiH
0 24.11.2023 10:00