Osuđen na 12 godina zbog obljube djevojčice
(Izvor: RTRS)

Osuđen na 12 godina zbog obljube djevojčice

Milenko Tomić iz Bijeljine, koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog obljube trinaestogodišnje djevojčice, nije se pojavio na današnjem izricanju presude i za njim će, najvjerovatnije, biti raspisana potjernica, rekla je Srni punomoćnik oštećene Tatjana Savić.

Savićeva je rekla da se istpostavilo da je tačno ono na šta su ukazivali u Tužilaštvu, da se namjerno odugovlači postupak kako bi pritvor bio ukinut, a okrivljeni dobio mogućnost da pobjegne. "Ispostavilo se da je to tačno i to se desilo nakon što mu je u februaru ukinut pritvor i određen kućni pritvor. On se udaljio sa kućne adrese, a današnjem ročištvu nije ni prisustvovao", istakla je Savićeva.

Ona je rekla da će postupak biti u novom zastoju s obzirom na to da se Tomić nije pojavio na izricanju presude i zbog problema da mu bude dostavljena presuda. Savićeva je naglasila da oštećeni smatraju da je kazna Tomiću izrečena u skladu sa Zakonom, ali da su nezadovoljni činjenicom da im nije dosuđena naknada štete već su upućeni na parnicu, što je otežavajuća okolnost jer bi oštećena bila primorana da ponovo daje iskaz u parničnom postupku koji ne daje zaštitu svjedocima kao krivični.

Prema njenim riječima, u tom slučaju nema svjedočenja iz druge prostorije već se žrtva mora suočavati sa zlostavljačem.

"Smatramo da je to povreda", rekla je Savićeva. U tužilaštvu u Bijeljini nisu željeli da komentarišu to što se Tomić nije pojavio na suđenju.

Tomiću je suđeno za obljubu djevojčice od 13 godina koja je trenirala boks u njegovom klubu. Optužnica protiv Tomića za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina podignuta je 31. januara 2022. godine, a Okružni sud u Bijeljini odredio mu je pritvor do izricanja presude, najduže dvije godine od dana potvrđivanja optužnice 1. februara 2022. godine.

On je pušten iz pritvora nakon što je Okružni sud ovu mjeru zamijenio kućnim pritvorom.

federalna.ba/Srna

presuda obljuba djevojčice