N/FS BiH: Velež – Borac 0:3, suspendovan stadion ”Rođeni”
(Izvor: AA/Arhiva)

N/FS BiH: Velež – Borac 0:3, suspendovan stadion ”Rođeni”

Prekinuta utakmica 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između fudbalera Veleža i Borca registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist tima iz Banja Luke, odlučeno je na današnjoj hitnoj sjednici Takmičarske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) održanoj u Sarajevu.

Suci utakmice Veleža i Borca napadnuti kod Jablanice, zapaljeno im auto

Nakon što je sinoć prekinuta utakmica Veleža i Borca, huligani su u Jablanici presreli i zapalili automobil glavnog sudije ove utakmice Sabrije Topalovića. U vozilo su ubacili baklju. Ovaj napad izazvao je burne reakcije u Bosni i Hercegovini uz poruke da je sport u našoj zemlji odavno...

”Na sjednici je između ostalog razmatrana jučerašnja utakmica 10. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Velež - FK Borac u Mostaru koja je prekinuta u 82. minutu zbog ulaska navijača u teren. Takmičarska komisija je registrovala meč službenim rezultatom 0:3 u korist FK Borac”, istakli su iz N/FS BiH, dodavši:

”Donijeta je odluka o suspenziji stadiona 'Rođeni' u Mostaru do donošenja odluke Disciplinske komisije N/FS BiH. Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić i ostala lica odgovorna za organizaciju utakmice bit će predmet odlučivanja Disciplinske komisije N/FS BiH.”

Nadalje iz N/FS BiH su naveli:

”Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na službene osobe u kojim je bio ugožen fizički integritet ljudi, te je potrebno hitno poduzimanje svih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi ponovili.”

federalna.ba/AA

Nogometni savez Velež Borac
Velež Zrinjski Premijer liga BiH u nogometu
0 15.10.2021 19:36
Borac Spars Široki Brijeg ABA 2 liga
0 14.10.2021 17:26
Borac Leotar Nemanja Miljanović fudbal
0 14.10.2021 12:58
Velež fudbal Zrinjski Premijer liga BiH u nogometu
0 14.10.2021 12:37
Borac Premijer liga BiH Željezničar
0 04.10.2021 20:09