Napad na povratnike u Gacku, korišteno vatreno oružje

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Nerin Dizdar saopćio je da se danas dogodio napad na povratničku porodicu u Gacku, prilikom čega je korišteno vatreno oružje.

Dizdar je u objavi na svom Facebook nalogu podijelio i fotografije na kojem se može vidjeti kuća na koju je izvršen napad, kao i rupa od, vjerovatno, metka na jednom od prozora.

"Dobijam informacije o novom napadu na povratnike, ovaj put u Gacku, i to uz upotrebu vatrenog oružja. Još jedan dokaz da trovanje javnog prostora šovinizmom i bježanje od istine i odgovornosti ponovo stavljaju metu na čelo žrtvama", napisao je Dizdar na Facebooku.

Dizdar je dodao da od entitetskih vlasti traži hitni pronalazak i procesuiranje odgovornih. Naglasio je da će Ministarstvo odmah na mjesto događaja poslati svoje predstavnike.

Inače, u stalnom kontaktu su i entitetski ministri unutarnjih poslova Ramo Isak i Goran Karan. Karan je informirao Isaka kako policijski službenici RS-a, zajedno s postupajućim tužiteljem, aktivno rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

federalna.ba

Gacko povratnici
Gacko Nevidljive žene Hercegovine
0 02.06.2024 10:31
Nerin Dizdar Tuzlansko muftijstvo povratnici Podrinje reprehenderit posavina
0 10.05.2024 11:39
povratnici napadi na povratnike
0 13.04.2024 18:33