Na ovogodišnjem Sajmu šljive u Gradačcu predstavit će se više od 300 izlagača
(Izvor: Fena/Almir Razić)

Na ovogodišnjem Sajmu šljive u Gradačcu predstavit će se više od 300 izlagača

Ovogodišnji Sajam šljive u Gradačcu okupit će mnoštvo izlagača iz sektora poljoprivrede, prehrambene industrije i poljoprivredne mehanizacije, izjavio je direktor sajma Ensar Mešanović. 

- Ove godine će se predstaviti više od 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Turske - precizirao je Mešanović na prijemu uoči ceremonije otvaranja sajma.

Dodao je da će u sklopu sajma biti održana i stručno-naučna savjetovanja te ocjena kvaliteta i dodjela sajamskih medalja.

Mešanović je rekao da je sajam i turistička manifestacija koju prati interesantan kulturno-zabavni program tokom sva četiri dana trajanja sajma.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić naveo je da je sajam bitan za razvoj grada i da je zahvaljujući prezentacijama savremenih poljoprivrednih metoda doprinio razvoju poljoprivrede.

- Potrudit ćemo se da i na ovom sajmu budemo dobri domaćini kao što smo bili i u proteklom periodu - kazao je Dervišagić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Emir Begić poručio je da Sajam šljive zasigurno brend tog kraja, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

- Radi se o značajnom sajmu i najvećoj prezentaciji poljoprivrednih proizvoda i prehrambene industrije - rekao je Begić.

federalna.ba/Fena

Sajam šljive Gradačac
Zmaj od Bosne Gradačac kula
0 04.12.2022 18:51
džamija Gradačac Husein-kapetan Gradaščević
0 19.11.2022 11:33
Gradačac obilježje Ljiljan put obnova
0 18.11.2022 19:08
Gradačac pucnjava
0 15.10.2022 20:58