Ministar Dizdar i muftija Fazlović razgovarali o realizaciji projekata u povratničkim sredinama
(Izvor: Fena/NISVET MUJANOVIĆ)

Ministar Dizdar i muftija Fazlović razgovarali o realizaciji projekata u povratničkim sredinama

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar razgovarali su danas u Muftijstvu tuzlanskom o značajnim projektima za povratnike u Podrinju i Posavini. 

Tema ovog sastanka bila je fokusirana na važna pitanja koja se odnose na život Bošnjaka u mjestima povratka i projekte koji će doprinijeti unapređenju kvalitete života u povratničkim sredinama. Razmijenjene su ideje i izneseni prijedlozi za jačanje saradnje Muftijstva i Ministarstva na ovim važnim projektima. 

Muftija Fazlović je zahvalio ministru Dizdaru na podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima i programima Muftijstva tuzlanskog u džematima povratka. Naglasio je potrebu snažnijeg djelovanja institucija na svim nivoima vlasti kada su u pitanju prava i potrebe ljudi koji su se vratili u svoja mjesta u Podrinju i Posavini nakon Agresije na Bosnu i Hercegovinu. 

Ministar Dizdar je iskazao zahvalnost muftiji Fazloviću na konstruktivnom dijalogu te je istakao važnost daljnje saradnje s ciljem ostvarivanja boljih uslova života za povratnike. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Muftijstvo tuzlansko će u toku ove godine realizirati značajne infrastrukturne i druge projekte u povratničkim mjestima.

Ovaj sastanak predstavlja i nastavak kontinuirane posvećenosti Vlade Federacije Bosne i Hercegovine stvaranju pozitivnog okruženja za povratnike i potvrđuje važnost partnerskog odnosa između državnih institucija i religijskih zajednica u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

federalna.ba/Fena

Nerin Dizdar Tuzlansko muftijstvo povratnici Podrinje reprehenderit posavina