Milošević za Sport: I dalje čvrsto vjerujem da imamo šanse u baražu

Za deset dana nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici igra prvu baraž utakmicu za EURO ove godine u Njemačkoj protiv selekcije Ukrajine. Pripreme su zakazane za naredni ponedjeljak u Sarajevu. Tim povodom za magazin Sport je govorio selektor Savo Milošević.

Na početku razgovora naglasio je da se osjeća fenomenalno kao selektor reprezentacije BiH.

„Volim ovaj posao, nalazim se u tome i dobro se osjećam. Voditi jednu selekciju je jako prestižna i bitna stvar. Ja sam neko ko je rođen u BiH i ovu selekciju jednim dijelom doživljavam kao svoju. Tako da mi je jako drago što sam selektor ove selekcije. I dalje se osjećam dosta dobro, bez obzira što su posljednji rezultati bili takvi kakvi su, ali suština da je to sve bila priprema za ovo što slijedi“, kazao je selektor.

Poručio je kako i dalje čvrsto vjeruje da naša reprezentacija ima potencijal, odnosno da imamo svoje šanse u baraž utakmicama.

„Ako sve uradimo kako treba, nadam se da ćemo se naći na Evropskom prvenstvu. Vrijedi se potruditi i momci su svjesni toga“, naglasio je Milošević.

Kada je riječ o spisku reprezentativaca, na njemu nije bilo velikih iznenađenja, a Milošević o tome kaže:

„Dosta samo stručni štab i ja vagali oko tih odluka. Na kraju smo se odlučili da ne remetimo mnogo sve stvari. Ima nekih promjena, ali suštinski na osnovu utakmica koje smo igrali, stekli smo dosta jasniju sliku o mogućnostima svih igrača. Jako je bitno da smo upoznali sve karakteristike svih igrača, i bilo bi glupo da pravimo neke velike izmjene i da smo u situaciji da se na samoj utakmici upoznajemo s kvalitetom igrača“.

Govoreći o formi naših igrača u proteklom periodu kaže da je prezadovoljan.

„Treba nam ta forma sad za baraž. Dobro je da igraju, da su u takmičarskoj formi. Većina momaka i igra. Jedina mi je briga da svi dođu zdravi“, podvukao je on.

Upitan kako se suprotstaviti reprezentaciji Ukrajine, odgovara:

„Trenutno je situacija u Ukrajini takva kakva je. Moje razmišljanje ide ka tome da probamo da imamo samo fokus na onome što će se dešavati na terenu. Situacija i problemi u Ukrajini su njihovi problemi. Suđenje ne treba da nas zanima, ništa mimo onog što mi treba da radimo na terenu. Ne mislim da je individualnom kvalitetom Ukrajina mnogo kvalitetnija od nas. Dosta se stvari rješava timski, taktikom. Momci moraju da shvate da probleme moraju rješavati timski“.

federalna.ba

Savo Milošević
Savo Milošević reprezentacija
0 16.04.2024 16:59
Marko Topić Savo Milošević Nogometni savez BiH
0 31.03.2024 22:12
bh. fudbaleri Savo Milošević
0 18.03.2024 15:07
Savo Milošević spisak igrača baraž Liga nacija
0 05.03.2024 11:12
Savo Milošević baraž UEFA EURO 2024
0 06.02.2024 11:56