Krišto izrazila potporu BiH suverenitetu Ukrajine

Krišto izrazila potporu BiH suverenitetu Ukrajine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s nerezidentnim veleposlanikom Ukrajine za BiH Vasilom Kiriličem, kojem je izrazila potporu Bosne i Hercegovine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

Naglasila je da se svi sporovi moraju rješavati mirnim putem, uz poštivanje temeljnih načela međunarodnog prava.

Istaknula je da će Bosna i Hercegovina sukladno preuzetim obvezama na europskom putu nastaviti usklađivati vanjsku politiku s Europskom unijom i svojim prijateljima SAD-om i Velikom Britanijom. Dodala je kako će BiH sukladno svojim mogućnostima nastaviti pružati potporu ukrajinskom narodu.

Veleposlanik Kirilič je zahvalio Krišto na potpori Ukrajini, koja je suočena s velikim razaranjima tijekom ruske agresije, i naglasio da je ukrajinski narod ohrabren potporom iz cijelog svijeta.  

Krišto je informirala veleposlanika Kiriliča o aktualnoj političko-gospodarskoj situaciji u BiH. Kazala je da se BiH nalazi u reformskom zamahu kojim se želi osigurati dugoročna politička stabilnost i ostvariti gospodarski napredak. Naglasila je da su glavni vanjskopolitički ciljevi BiH integracije u Europsku uniju i NATO, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

federalna.ba/Fena

Borjana Krišto
Evropski parlament Europski parlament Dragan Čović Borjana Krišto Darijana Filipović
0 09.06.2024 18:38
Borjana Krišto Oliver Varhelji
0 03.06.2024 19:04
Oliver Varhelji Borjana Krišto
0 02.06.2024 19:45
Borjana Krišto Pristupni pregovori Bosne i Hercegovine s Europskom unijom
0 28.05.2024 14:48