Konaković - Pósa: Dobri bilateralni odnosi Mađarske i BiH, bez otvorenih pitanja

Konaković - Pósa: Dobri bilateralni odnosi Mađarske i BiH, bez otvorenih pitanja

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se sa ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiánom Pósom.

Sagovornici si istakli dobre bilateralne odnose Mađarske i Bosne i Hercegovine bez otvorenih pitanja, a sa još dovoljno prostora za intenziviranje saradnje u oblastima telekomunikacija, finansija, energetike kao i nekih oblasti industrije koje se u Mađarskoj intenzivno razvijaju u posljednjih desetak godina.

Ambasador Pósa naglasio je izuzetno ozbiljan pristup Mađarske, kad se radi o pomoći koju pruža Bosni i Hercegovini, pomoć koja nije deklarativna već angažirana kroz razne vidove saradnje počevši od ekonomske do stručno-savjetodavne.

Naveo je da je Mađarska zemlja koja svoj politički kapacitet razvija putem ekonomskih potencijala i da je i dalje spremna nastaviti Bosnu i Hercegovinu gledati kao važnog saveznika za budućnost.

- Ministar Konaković je izrazio zahvalnost Mađarskoj i ponovio stav da u aktuelnom političkom ozračju Bosna i Hercegovina što je moguće bolje iskoristi pogodnosti koje će joj ubrzati put ka Evropskoj uniji koristeći sugestije i svaki vid administrativne podrške koja joj je na raspolaganju - saopćio je Ured za odnose s javnošću MVP BiH. 

federalna.ba/Fena

Krisztian Posa Elmedin Konaković
Aleksandar Vranješ protestna nota Elmedin Konaković svesrpski sabor SNSD Zakon o vanjskim poslovima BiH
0 13.06.2024 19:37
SEECP Elmedin Konaković Amer Kapetanović
0 13.06.2024 13:03
Elmedin Konaković
0 12.06.2024 09:36
Elmedin Konaković Rezime
0 11.06.2024 18:03
svesrpski sabor Elmedin Konaković Andrija Mandić protestna nota
0 11.06.2024 16:57