videoprilog Dijale Halilagić (Dnevnik 3)

Komšić u Bihaću razgovarao s premijerom Unsko-sanskog kantona

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić susreo se u Bihaću sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem.

Povod susreta bila je manifestacija obilježavanja 31. godišnjice formiranja 505. viteške bužimske brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Komšić je istakao moralnu i ljudsku obavezu koju osjeća prema herojskoj borbi Krajišnika u ratu, kao i prema borbi svih drugih boraca u Bosni i Hercegovini koji su branili našu domovinu, pogotovo uzimajući u obzir teške uslove te borbe tokom agresije na našu domovinu.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji, radu izvršne i zakonodavne vlasti u Unsko-sanskom kantonu te budućim aktivnostima vlade. Ocjenjeno je da je trenutna vlada nakon dugo vremena stabilna, te je najavljeno da će sve buduće aktivnosti vlasti u ovom kantonu biti isključivo usmjerene na poboljšanje uslova života i u korist svih građana Krajine.

Sastanku su pored premijera prisustvovali i ministri, te predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

federalna.ba/Fena

Željko Komšić Mustafa Ružnić
vojni kamp Bitka za odbranu Predsjedništva RBiH Željko Komšić
0 25.11.2023 21:56
Željko Komšić Dan državnosti Bosne i Hercegovine
0 25.11.2023 19:02
Željko Komšić EU Dan državnosti BiH
0 25.11.2023 11:03