Komšić i Al-Khateeb: Unaprijediti saradnju između BiH i Saudijske Arabije u oblasti turizma

Komšić i Al-Khateeb: Unaprijediti saradnju između BiH i Saudijske Arabije u oblasti turizma

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i  Hercegovine Željko Komšić sastao se u New Yorku sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjednikom Upravnog odbora Saudijskog fonda za razvoj Ahmedom Aqeelom Al-Khateebom.

Tokom sastanka razgovarano je o unaprijeđenju odnosa između dviju država, s posebnim osvrtom o unaprijeđenju saradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti turizma.

Zajednički je konstatovano da Bosna i Hercegovina ima ogroman turistički potencijal kojeg treba dodatno razvijati kroz postojeću i nove oblike saradnje.

Istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Kraljevina Saudijska Arabija imaju prijateljske odnose, bez otvorenih pitanja, te naglašeno da se građani Kraljevine Saudijske Arabije ugodno osjećaju tokom boravka u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je razgovarano i o pristupanju Bosne i Hercegovine fondovima Kraljevine Saudijske Arabije.

Ministar Al-Khateeb se zahvalio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću na podršci koju je Bosna i Hercegovina dodijelila Kraljevini Saudijskoj Arabiji u prvom krugu glasanja za njenu kandidaturu vezanu za EXPO 2030, saopćeno je iz Kabineta Komšića.

federalna.ba/Fena

Željko Komšić
Željko Komšić 1. Slavna-Viteška brigada
0 05.12.2023 11:45
Željko Komšić Predsjedništvo BiH imenovanje generala
0 04.12.2023 15:05
vojni kamp Bitka za odbranu Predsjedništva RBiH Željko Komšić
0 25.11.2023 21:56
Željko Komšić Dan državnosti Bosne i Hercegovine
0 25.11.2023 19:02