Kojović: EU rješenje za mnoge eventualne sigurnosne probleme u BiH
(Izvor: FENA/Hazim Aljović)

Kojović: EU rješenje za mnoge eventualne sigurnosne probleme u BiH

Poslanik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Predrag Kojović ocijenio je da Evropska unija više nije samo mjesto ekonomske, socijalne i političke sigurnosti, već rješenje za mnoge eventualne sigurnosne probleme u BiH.

Tvrdi da je danas na sjednici napravljen vrlo važan korak, jer su poslanici Predstavničkog doma PSBiH dopunili dnevni red sa dva evropska zakona, a to su Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o VSTV-u.

Naglasio je da je prihvaćen zaključak da će Predstavnički dom, ukoliko na današnjoj sjednici usvoji ta dva zakona, od Delegacije EU u BiH tražiti hitno dodjeljivanje kandidatskog statusa za članstvo u EU.

Kojović je naglasio da u prethodne tri godine nije ništa urađeno po pitanju pristupa EU, iako je 14 prioriteta Evropske komisije postiglo još 2019. godine.

- Razum počinje preovladavati kod većine poslanika iz oba entiteta i ako danas ovo uradimo, garantujem vam da je ovo najkredibilniji argumentovani zahtjev za pristup - kazao je Kojović.

federalna.ba/Fena

Predrag Kojović Parlament BiH
Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine Parlament BiH plaća plaće bh. parlamentarci parlamentarci
0 18.12.2022 18:03
Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine Parlament BiH Vijeće ministara Bosne i Hercegovine Milorad Dodik Dragan Čović
0 14.11.2022 20:56
Parlament BiH hakerski napad
0 15.09.2022 13:04
povećanje plata zastupnici Parlament BiH
0 27.07.2022 07:56