Kasni početak sjednice Vijeća ministara BiH
(Izvor: FENA/Hazim Aljović)

Kasni početak sjednice Vijeća ministara BiH

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, čiji je početak bio najavljen za 12 sati, kasnit će pola sata – rečeno je okupljenim predstavnicima medija.

Prema prijedlogu dnevnog reda, na sjednici bi trebalo da budu razmatrani Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH te Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Pred ministrima bi se trebali naći i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda "Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske" na pravcu Zagvozd (HR) - Posušje (BiH) - Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar, kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda "Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije" na pravcu granica Republika Srbija - Bosna i Hercegovina - Bijeljina - Banja Luka - Prijedor - Novi Grad.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o višegodišnjem projektu nabavke helikoptera za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, te Prijedlog odluke o finansiranju višegodišnjeg projekta školovanja oficira vojno-evidencijske specijalnosti avijacija.

Na predloženom dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je jučer kazala novinarima da će prije sjednice biti održan Kolegij Vijeća ministara.

- Sve što je na dnevnom redu, za sve što bude postojao konsenzus će proći Vijeće ministara. Mislim da će proći dobar dio točaka - ocijenila je Krišto.

federalna.ba/Fena

Vijeće ministara