Izabrani delegati iz Skupštine BPK-a Goražde u Dom naroda Parlamenta FBiH

Izabrani delegati iz Skupštine BPK-a Goražde u Dom naroda Parlamenta FBiH

Skupština Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u nastavku konstituirajuće sjednice večeras je izvršila izbor delegata kantonalnog parlamenta za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Poslanici su glasali za ukupno sedam kandidatskih listi koje je ovjerila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, četiri iz reda Bošnjaka, dvije iz reda Srba i jednu iz reda Hrvata.

Kada je riječ o listama iz reda Bošnjačkog naroda, lista Nezima Alagića (NiP) dobila je devet glasova, lista Aide Obuća (SDA) sedam glasova, lista Damira Žuge (SBiH) šest glasova, dok lista BH Demokrata Džebrail Bajramović nije imala glasova.

Po jedan glas dobile su kandidatske liste iz reda Srba, stranke Novi početak i zastupnice Daliborke Milović, a jedan glas dobila je i lista Bosanske narodne stranke (BNS) iz reda hrvatskog naroda.

Nakon što je Skupština BPK-a usvojila izvještaj komisije za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, u skladu s procedurom, izborni materijal bit će dostavljen CIK-u BiH na potvrđivanje i konačnu raspodjelu mandata.

federalna.ba/Fena

CIK Skupština BPK Goražde Parlament FBiH
Aleksandra Pandurević Srđan Amidžić CIK
0 03.04.2024 11:02
Dom naroda Dom naroda FBiH Dom naroda Parlamenta FBiH Parlament FBiH
0 24.03.2024 13:30
Parlament FBiH Zastupnički dom
0 04.03.2024 18:20