Iz NiP-a reagirali na listu predloženih ambasadora

Iz NiP-a reagirali na listu predloženih ambasadora

Na prijedlog 14 novih ambasadora Bosne i Hercegovine, koji je sačinio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, reagirali su iz Naroda i pravde. Zastupnica u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine članica Naroda i pravde Mia Karamehić-Abazović oglasila se na Twitteru.

Lista predloženih ambasadora od podrške, preko šutnje - do bunta

Listu prijedloga 14 novih ambasadora Bosne i Hercegovine, koju je predložio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, izazvala je iznimnu pažnju javnosti. Na listi većinom poznata imena iz svijeta diplomatije, koji su obavljali slične funkcije u prethodnim godinama. Prijedlog da Zlatko...

“Radi objektivnog informiranja javnosti želim naglasiti da spisak potencijalnih diplomatskih imenovanja koji jučer i danas cirkulira u medijima nije produkt konačnog dogovora koalicionih partnera”, napisala je Karamehić-Abazović i naglasila:

“Ne želim špekulirati ko je, i s kakvim ciljem plasirao navedeni spisak u javnost ali on, izuzev uvaženog kolege Bašića, ne odražava viziju Naroda i Pravde o tome kako bi DKP mreža BiH i njeni najznačajniji predstavnici trebali izgledati.”

federalna.ba

Mia Karamehić-Abazović Denis Bećirović ambasadori NiP
UN Denis Bećirović Željko Komšić Rezolucija o genocidu u Srebrenici
0 20.04.2024 09:22
genocid u Srebrenici Željko Komšić Denis Bećirović Zlatko Lagumdžija UN Azir Osmanović
0 19.04.2024 19:10
Denis Bećirović genocid u Srebrenici UN rezolucija o Srebrenici
0 19.04.2024 17:53
Denis Bećirović Željko Komšić Antonio Gutteres
0 19.04.2024 08:55
Denis Bećirović Željko Komšić Alice Wairimu Nderitu UN genocid genocid u Srebrenici
0 18.04.2024 21:38