Hodgson: Neću se izvinjavati zbog pobjede protiv Brightona
(Izvor: Getty Images)

Hodgson: Neću se izvinjavati zbog pobjede protiv Brightona

Trener fudbalera Crystal Palacea Roy Hodgson rekao je da se neće izvinjavati zbog načina kojim je njegova ekipa pobijedila Brighton u Premijer ligi.

Crystal Palace je sinoć pobijedio Brighton sa 2:1, golom Christiana Bentekea u petom minutu nadoknade vremena.

Crystal Palace se uglavnom branio i rijetko je ulazio u kazneni prostor, imao je tri šuta na gol od čega dva u okvir gola, dok je Brighton 25 puta šutnuo na gol, od čega pet puta u okvir, uz posjed lopte od 75 odsto. Brighton je izveo 13 kornera, a Crystal Palace nijedan.

"U utakmici se ne radi o dodavanjima u kaznenom prostoru, zar ne? Radi se o postizanju golova i o tome da se odbranite. Mi smo se nevjerovatno mnogo trudili da ne primimo golove. Naporno smo radili da ih spriječimo da ulaze u šanse i imali smo sreće da smo nekoliko prilika koje smo napravili - iskoristili. To su bili dobri golovi", rekao je Hodgson, preneo je Sky.

"Statistika koja se na kraju računa su postignuti i primljeni golovi. Tačno je, imali su veći posjed lopte, imali su češće loptu u našem šesnaestercu, veći kvalitet, ali neću da se izvinjavam jer smo na kraju mi ostvarili pobjedu", dodao je on.

Hodgson, kome na kraju sezone ističe ugovor, rekao je navijačima da moraju da budu oprezni u svojim željama, nakon što su ga prošle sedmice kritikovali zbog defanzivne taktike. On je rekao i da ne želi da se pravda.

"Ne volim da koristim tu riječ pošto bi riječ pravdanje sugerisalo da je nešto pošlo po zlu u onome što pokušavamo da uradimo tokom cijele sezone. Mislim da opravdanje nije prava riječ. Nama je bila potrebna bolja igra, da pokažemo posvećenost, hrabrost i želju koju smo pokazali u tako važnoj utakmici. To nam je bilo potrebno jer u posljednje dvije utakmice nismo bili dovoljno dobri", naveo je Hodgson.

Poslije dva uzastopna poraza, Crystal Palace sinoć je ostvario devetu pobjedu u Premijer ligi i popeo se u sredinu tabele, na 13. mjesto sa 32 boda.

federalna.ba/Beta

Roy Hodgson Crystal Palace
Crystal Palace Jean-Philippe Mateta
0 21.01.2021 13:55
sport fudbal nogomet Engleska Premiership Crystal Palace Sheffield United
0 02.01.2021 20:21
sport fudbal nogomet Aston Villa Crystal Palace Southampton Fulham Boxing Day
0 26.12.2020 18:39
Liverpool Premiership fudbal Crystal Palace
0 19.12.2020 15:49
sport fudbal Premiership Engleska Crystal Palace West Bromwich Albion
0 06.12.2020 15:59