Helez u radnoj posjeti kasarni OS BiH 'Adil Bešić' u Bihaću

Helez u radnoj posjeti kasarni OS BiH 'Adil Bešić' u Bihaću

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez posjetio je danas 2. pješadijski bataljon 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, koja je smještena u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću.

Domaćin posjete bio je komandant bataljona major Said Velić, koji je Heleza brifirao o trenutnim aktivnostima, planovima i izazovima ovog bataljona.

Također ministar odbrane BiH upoznat je sa završetkom projekta osposobljavanja centralnog grijanja na toj lokaciji, projektom jačanja internet-konekcije te sa aktivnostima na obnovi dijela ove vojne lokacije. Nakon upoznavanja sa stanjem na toj vojnoj lokaciji, Helez je konstatovao da je navedena lokacija jedna od najbolje organizovanih i uređenih vojnih lokacija koje je do sada posjetio, te je obećao da će novčano nagraditi najzaslužnije pripadnike ove lokacije za postignuti uspjeh.

Helez je obišao i novootvoreno Odjeljenje muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OSBiH smještenog u kasarni „Adil Bešić“. Upoznao se sa izloženim eksponatima, resursima muzeja i planovima daljnjeg opremanja, te se upisao u knjigu utisaka.

Pohvalio je pripadnike Oružanih snaga BiH koji su doprinijeli stvaranju uslova za otvaranje Muzeja. Također, je pohvalio i organe vlasti Unsko-sanskog kantona, koji su nesebičnim doprinosima doprinijeli da se stvore uslovi za otvorenje Odjeljenja muzeja.

Helez je istakao da će „stavljanjem u upotrebu Odjeljenja muzeja 2. puka naša mlada pokoljenja gajiti kulturu sjećanja na postignuća Armije RBiH, te učiti kako Bosna i Hercegovina treba ići naprijed“, te na kraju obećao da će pružiti punu podršku u njegovom daljnjem razvoju i unapređenju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

federalna.ba/Fena

MOBiH Zukan Helez Bihać OSBiH
Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine Češka Republika Jana Černochova Zukan Helez Tomislavgrad
0 21.06.2024 16:48
Zukan Helez Igman Konjic namjenska industrija
0 14.06.2024 13:38
Dnevnik D Zukan Helez
0 13.06.2024 20:56