Hadžibegić naknadno pozvao Hamulića i Prcića
(Izvor: AA/Arhiva)

Hadžibegić naknadno pozvao Hamulića i Prcića

Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, za junske utakmice kvalifikacija za EURO 2024 umjesto Radeta Krunića i Ermedina Demirovića, koji su otpali zbog povreda, naknadno je pozvao Saida Hamulića i Sanjina Prcića.

“Kako sam i najavio, nakon utakmica za vikend, donio sam odluku o igračima, koji će biti dio tima za utakmice protiv Portugala i Luksemburga. Najprije bih izrazio žaljenje što sa nama u ovom kvalifikacijskom prozoru neće biti Rade Krunić i Ermedin Demirović, kojima želim brz oporavak. Njih dvojicu će na spisku zamijeniti Sanjin Prcić i Said Hamulić, kojem želim dobrodošlicu u bh. tim. Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan. Sutra počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu“, objavio je Hadžibegić na svom Facebook profilu.

Bh. fudbaleri okupiće se 7. juna u Zenici, gdje će se pripremati za nastupajuće duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina 17. juna u Lisabonu bit će gost Portugala, a tri dana kasnije u Zenici ugostit će Luksemburg.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj, prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova. Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je bez bodova Lihtenštajn.

federalna.ba/AA
Faruk Hadžibegić Said Hamulić Sanjin Prcić
Faruk Hadžibegić selektor
0 23.06.2023 10:56
Nogometna reprezentacija BiH kvalifikacije EURO 2024 Luksemburg Faruk Hadžibegić Bilino polje
0 21.06.2023 19:49
Faruk Hadžibegić debakl reprezentacija BiH
0 21.06.2023 11:40
Nogometna reprezentacija BiH Faruk Hadžibegić
0 21.06.2023 00:19