Hadžibegić: Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat
(Izvor: Facebook)

Hadžibegić: Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat

Fudbalski/Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je zvanično potvrdio da je sa selektorom “A“ fudbalske reprezentacije Farukom Hadžibegićem dogovoren sporazumni prekid saradnje.

Sada već bivši selektor od reprezentacije i navijača Bosne i Hercegovine oprostio se porukom na društvenim mrežama.

“Sada, kada je i zvanično da u budućnosti neću više sjediti na klupi reprezentacije BiH, želim se zahvaliti svima, a posebno N/FS BiH, na ukazanom povjerenju. Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat, koji bi nam otvorio vrata EURO-a, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, šanse definitivno postoje. Zahvaljujem se i stručnom štabu, svim članovima staffa, svim uposlenicima Saveza, koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojim sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos“, kazao je Hadžibegić na početku obraćanja bh. javnosti.

Dodao je da je odmah po završetku utakmice s Luksemburgom (0:2) pred svim novinarima i preuzeo odgovornost za poraz i da nikada nije ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli.

“Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što imamo. Novi selektor će naslijediti jedan homogen i posložen tim, sa nekoliko novih imena, te mu želim sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu, koji nas očekuje. Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se iskljućivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini. Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila još jednog vatrenog navijača. Još jednom, na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da moju BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i naši navijači to itekako zaslužuju“, zaključio je bivši selektor BiH.

Hadžibegić je u drugom mandatu na klupi bh. fudbalera proveo svega pet mjeseci. Prethodno je selektor BiH bio 1999. godine. U drugom mandatu bh. tim je predvodio u četiri utakmice, ostvarivši jednu pobjedu i tri poraza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

federalna.ba/AA

Faruk Hadžibegić poruka
Hrizostom Božićna poruka poruka Božić
0 06.01.2024 12:21
Trebević Zastava poruka
0 31.10.2023 20:44
Faruk Hadžibegić selektor
0 23.06.2023 10:56
Nogometna reprezentacija BiH kvalifikacije EURO 2024 Luksemburg Faruk Hadžibegić Bilino polje
0 21.06.2023 19:49
Faruk Hadžibegić debakl reprezentacija BiH
0 21.06.2023 11:40