Gost jutra FR: Adnan Lukač predsjednik Udruženja “Ruku na srce”- Prethodnih 11 godina u okviru projekta “Nijedno dijete bez paketića” podijeljeno više od 10.000 paketića

"Nijedno dijete bez paketića" je humanitarni projekat Udruženja "Ruku na srce" u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Prethodnih 11 godina u okviru ovog projekta podijeljeno je više od 10 hiljada paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. Kako navode iz Udruženja, prikupljanje donacija, te pakovanje i podjela novogodišnjih paketića ne bi bila moguća bez velikog broja volontera, kao i sugrađana, donatora i društveno odgovornih kompanija koji svake godine daju značajan doprinos tome da što veći broj paketića bude uručen u prave ruke mališana. Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci čiji roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na nekoliko punktova u Sarajevu. Svakim radnim danom od 08.30 do 20.30, te vikendom do 18.00 u prostorije Hub-a Homework (ul. Kolodvorska 12), radnim danima od 08.30 do 16.00 u prostorije kompanije Toner.ba (ul. Munira Gavrankapetanovica 10), svakim radnim danom od 08.30 do 18.00 u prostorije studentskog udruženja STELEKS i hol Elektrotehničkog fakulteta (Kampus Univerziteta u Sarajevu), radnim danima od 10.00 do 18.00 u prostorije SSST Sarajevo School of Science and technology (Hrasnička cesta 3a) i subotom u periodu od 10.00 do 12.00 u Centar "Ruku na srce" na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Sa  predsjednikom  Udruženja “Ruku na srce” Adnanom  Lukačem razgovarala Alma Jusubašić.

Aktuelnosti