Elvedini Muzaferiji i Mirzi Nikolajevu uručena sportska priznanja "IstinskI ambasador BiH"
(Izvor: Fena/ Elvedina Muzaferija Team)

Elvedini Muzaferiji i Mirzi Nikolajevu uručena sportska priznanja "IstinskI ambasador BiH"

Na tradicionalnoj, devetoj manifestaciji bosanskohercegovačke dijaspore u Njemačkoj pod nazivom “Noć Bosne i Hercegovine“ u Frankfurtu, alpskoj skijašici Elvedini Muzaferiji i sankašu Mirzi Nikolajevu uručena su priznanja “Istinski ambasador Bosne i Hercegovine i vrhunski sportista”.

Najuspješnija bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija iskazala je zahvalnost za svu podršku koju ima te poručila da sportisti u našoj zemlji zaslužuju više od brige hoće li imati novac za trening, opremu i odlazak na takmičenje.  

- Hvala svima koji su uvažili moje zasluge u alpskom skijanju, u promociji sporta i Bosne i Hercegovine u svijetu. Oduvijek sam nastojala pomjerati granice, biti primjer i pokazati da ništa nije nemoguće. Nije bilo lako, iz jednog malog mjesta kao što je Visoko, stići tako daleko, popeti se na podij i podići prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu. To je za mene ostvarenje snova - kazala je Muzaferija u svom obraćanju pred više od tri hiljade gostiju i visokih zvaničnika koji su uveličali manifestaciju.

Skijašica je iz Njemačke otputovala u Italiju, a zatim Švicarsku, gdje će 18. novembra, prvi put u novoj takmičarskoj sezoni, zauzeti startnu poziciju u spustu.

federalna.ba/Fena

Elvedina Muzaferija Mirza Nikolajev ambasada
Željko Komšić Elvedina Muzaferija
0 18.02.2024 20:29
Elvedina Muzaferija Crans Montana superveleslalom
0 18.02.2024 15:50
Elvedina Muzaferija Crans Montana
0 18.02.2024 12:11