Džaferović u Tešnju na završnici malonogometnog turnira "Alija Izetbegović"

Džaferović u Tešnju na završnici malonogometnog turnira "Alija Izetbegović"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je završnici malonogometnog turnira "Alija Izetbegović" koji je ove godine održano u Tešnju.

Džaferović je dodijelio pobjednički pehar i medalje ekipi "CC Tešanj" koja je u finalu pobijedila Malonogmetni klub "Nesib Malkić" iz Živinica.

Treće mjesto je osvojila ekipa Malonogometnog kluba “Senaid Bolić Bola” iz Olova.

- Sretan sam što se i na ovaj način odaje poštovanje i što se i na ovaj način sjećamo rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i iskazujemo zahvalnost za sve što je uradio za Bosnu i Hercegovinu - istakao je Džaferović u obraćanju.

Kazao je da je Alija Izetbegović bio najznačajnija ličnost u modernoj historiji.

- Pod njegovim vodstvom Bosna i Hercegovina je izborila i odbranila svoju nezavisnost. To su epohalna postignuća i zato je važno da se i na ovaj način čuva sjećanje na našeg predsjednika - dodao je član Predajedništva BiH Džaferović.

Naglasio je da retrogradne snage koje atakuju na Bosnu i Hercegovinu nikada neće uspjeti i da nikada neće uništiti cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Džaferović je zahvalio patriotskom gradu Tešnju na organizaciji turnira i uputio čestitke pobjednicima i najboljim pojedincima turnira, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. 

federalna.ba/Fena

Šefik Džaferović mali nogomet Tešanj
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pitanja Šefik Džaferović
0 31.05.2023 11:57
mali nogomet mali fudbal Doboj turnir covid-19 koronavirus pandemija
0 13.05.2023 13:16
Tešanj Sajam škola i fakulteta
0 06.05.2023 12:13