Dunović: Rezolucija o Srebrenici stavlja žig na zločince a ne na srpski narod

Dunović: Rezolucija o Srebrenici stavlja žig na zločince a ne na srpski narod

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović reagirao je na izjave Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srbije povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Federacije BiH.

Dunović je istakao da je Vučićeva izjava da "Crna Gora Rezolucijom o Srebrenici želi staviti žig na svakog pripadnika srpskog naroda" problematična u mnogo čemu.

- Svjestan da je u Srebrenici počinjen, kako kaže „stravičan zločin“, ali izbjegavajući riječ genocid, manipuliše emocijama žrtava i negira presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu.

Svjesnost crnogorskog parlamenta da se suoči s prošlošću, koju Vučić kritikuje, predstavlja civilizacijski i moralan čin. Ukoliko Vučić smatra da se ovakvom Rezolucijom stavlja žig na svakog pripadnika srpskog naroda, moram ga razuvjeriti.  Stavlja se isključivo žig na svakog zločinca, a on svojom izjavom svjesno ili nesvjesno poistovjećuje cijeli srpski narod sa zločincima. Zašto to radi i u čije ime, to je pitanje za njega. U moje ime, NE!“ - podvukao je Milan Dunović, saopćeno je  iz Kabineta potpredsjednika Federacije BiH.

federalna.ba/Fena

Milan Dunović Rezolucija o genocidu u Srebrenici Crna Gora Srbija
Srbija koronavirus
0 25.07.2021 15:46
Ratko Mladić Beograd Srbija
0 24.07.2021 16:54
Crna Gora turizam
0 24.07.2021 15:48
Srbija Aleksandar Vučić kriminal kriminalna skupina
0 23.07.2021 15:03