Dragan Stojković novi selektor reprezentacije Srbije

Dragan Stojković novi selektor reprezentacije Srbije

Legendarni srbijanski i jugoslovenski fudbaler Dragan Stojković od danas je i zvanično novi selektor reprezentacije Srbije.

Stojković je potpisao ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Presretan sam i u isto vrijeme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako vjerujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija", rekao je Stojković za site Saveza.

On je rekao i da osjeća veliku podršku sa svih strana, koja će biti neophodna za ostvarenje ciljeva, a prvi je uspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mjesta u grupi. Moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspjeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i budemo oni koji će kontrolisati utakmicu", naveo je Stojković.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Radničkog iz Niša, Marseillea, Verone i Nagoye rekao je da će biti i teških trenutaka, ali da će tada biti "neophodno jedinstvo, vjera i optimizam da će prva sljedeća utakmica biti bolja".

On je zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na povjerenju i izradio nadu da će se svi zajedno radovati uspjesima reprezentacije.

Uz selektora Dragana Stojkovića na mjestu direktora A tima biće Stevan Stojanović, dok će u stručnom štabu biti treneri Goran Đorović, Saša Ilić i Bratislav Živković.

Trener golmana je Goran Čuumić, kondicioni trener je Kacušito Kinoši, trener analitičar je Nebojša Stamenković, a tim menadžer Nemanja Filipović.

federalna.ba/Beta

fudbal Srbija Dragan Stojković
Srbija EU
0 24.06.2022 21:40
Milan Udinese Serie A fudbal
0 24.06.2022 14:09
Real Madrid Luka Jović fudbal Fiorentina
0 24.06.2022 11:37
sport fudbal nogomet Adnan Jahić Sloboda FK Sloboda Tuzla
0 23.06.2022 22:34
Aleksandar Vučić Srbija BiH Sjeverna Makedonija Samit EU - Zapadni Balkan
0 23.06.2022 16:04